Wedstrijdjasjes om zelfverzekerd paardrijwedstrijden te rijden

Wedstrijdjasjes om zelfverzekerd paardrijwedstrijden te rijden

Heb je binnenkort een paardrijwedstrijd op de planning staan? Zorg er dan voor dat niet alleen je paard er goed uitziet, maar zoek naar manieren om zelf ook in stijl aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Een van die manier is investeren in een goed paardrijjasje. Het zit namelijk zo; een mooi paardrijjasje zal je net dat beetje extra zelfvertrouwen geven. Bovendien zorgt een paardrijjasje van goede kwaliteit ervoor dat je de bewegingsvrijheid behoudt die je nodig hebt om “je ding te doen” tijdens een wedstrijd.

Diverse soorten jasjes

Misschien weet je al dat paardrijjasjes bestaan in veel verschillende uitvoeringen. Niet alleen zijn ze verkrijgbaar in talloze kleuren, ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen. Maar… wat zijn de voorschriften als het gaat om wedstrijdjasjes? Je hebt toch te maken met een officiële aangelegenheid wanneer je meedoet aan een wedstrijd. De KNHS schrijft voor dat wedstrijdjasjes een colbert-model moeten hebben. De kleur maakt verder niet uit. Indien het heel warm wordt gedurende de dag van de wedstrijd, kan het jasje nog worden ingeruild voor een gilet of bodywarmer.

Onderling verschillen de jasjes onder andere wat betreft het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zo heb je onder andere keuze uit jasjes gemaakt van rekbaar en waterafstotend softshell materiaal, maar behoort jerseystof of polyester ook tot de mogelijkheden. Populaire kleuren zijn de standaard donkere kleuren. Daarentegen biedt een merk als Cavalleria Toscana ook jasjes aan in lichtere tinten, waaronder prachtig wit.

Bovendien zijn er diverse aanbieders van jasjes voor paardrijwedstrijden. Zo heb je keuze uit merken als Cavalleria Toscana, Pikeur, Spooks, Harry’s Horse, Samshield en QHP. Jaalrjks bieden deze fabrikanten nieuwe collecties met moderne wedstrijdjasjes, zodat er altijd wel een model te vinden is wat goed past en aansluit bij jouw smaak. Daarnaast kun je ook kiezen voor wedstrijd jasjes met glitteraccenten en verwisselbare elementen. Door biesjes en andere decoratieve elementen van je jasje af en toe te verwisselen, creëer je met hetzelfde jasje, een andere look. Dit is ideaal als je steeds net iets anders op het wedstrijdtoneel wilt aantreden. Overigens kan het prijskaartje van jasjes onderling wel wisselen. Zo bestaan er exemplaren onder de honderd euro. Voor luxe uitvoeringen betaal je echter al snel een paard honderd euro.

Het perfecte wedstrijdjasje bemachtigen

De meeste jasjes zijn eenvoudig via internet te bestellen. Echter, een fysieke ruitersportzaak bezoeken, is een fijne manier om het perfecte wedstrijdjasje te vinden. Op die manier kun je de jasjes die je op het oog hebt, eerst even passen en eventueel advies in winnen. Wanneer je kiest voor een wedstrijdjasje dat helemaal aansluit bij jouw smaak, kun je daarmee gedurende de wedstrijddag meteen jouw persoonlijke stijl uitdrukken. Wel zo fijn. We wensen je veel succes met jouw zoektocht naar het perfecte jasje voor de eerstvolgende paardrijwedstrijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *