mooiste fietsroutes van Nederland

De 2 mooiste fietsroutes van Nederland die je niet wilt missen!

Ga mee met de laatste trend; fietsvakanties in Nederland. Steeds vaker kiezen mensen, zowel jong als oud, voor een fietsvakantie binnen Nederland. Niet gek, want Nederland heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om natuur en monumenten. Meer dan de meesten denken. Maar welke fietsroutes mag je absoluut niet missen in Nederland? We zochten uit door te kijken naar de meest geboekte fietsvakanties van afgelopen tijd en nu.  

Hollandse waterlinie 

Het wordt beoordeeld als een van de allermooiste en interessantste fietsroute van Nederland. De Fietsvakantie Hollandse Waterlinie brengt je langs een prachtig gedeelte van Nederland waarbij je veel leert over een typisch Nederlands verdedigingssysteem. De waterlinie werd vroeger gebruikt om water te laten zakken. Laag genoeg zodat de vijand niet kon varen maar hoog genoeg zodat de vijand er niet doorheen kon lopen.  

Ontdek de waterlinies van Nederland en bezoek prachtige forten tijdens het fietsen. Niet alleen is deze fietsvakantie prachtig en indrukwekkend, het is ook nog eens leerzaam. Zo fiets je in of door de omgeving van Utrecht, Weesp, Wijk bij Duurstede, Gorinchem en Nieuwkoop. 

Tip: bekijk deze elektrische fiets dames middenmotor als je relaxt wilt fietsen op vakantie.

Limburg Culinair 

Niet alleen leuk en prachtig, maar ook nog eens lekker. Tijdens de fietsvakantie Limburg ontdek je het prachtige zuiden van Nederland. Het zuiden van Limburg wel te verstaan. Hier bezoek je naast prachtige landschappen en boswegen ook sfeervolle en pittoreske stadjes en dorpjes. Zo bezoekt u Weert, Tegelen en zelfs Roermond.  

Niet alleen fiets je langs de Maas en bezoek je prachtige dorpjes en steden, je bezoekt ook nog eens de betere restaurants uit de omgeving. Restaurants die zelfs worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of die een Bib Gourmand hebben. Hierdoor weet je zeker dat deze fietsvakantie niet alleen prachtig en leuk is, maar ook dat het eten van hoge kwaliteit is en daardoor heel smakelijk.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *