Ronaldo breekt shirtverkoop-records, alweer

Als we je vragen om een club op te noemen met een volledig rood voetbalshirt, een volledig wit shirt en een zwart-wit voetbalshirt, dan is de kans groot dat je de namen zult noemen van Man U, Real en Juve. En laten dat nou net de drie clubs zijn waarvoor Cristiano Ronaldo na zijn doorbraak bij Sporting heeft gespeeld. De drie shirts hebben elk een krachtig imago en dat is toch ook zeker te danken aan de Portugese aanvaller. Want weinig voetballers waren zo goed in het rood van Manchester United en weinigen boekten zoveel successen in het maagdelijk wit van Real Madrid. En hoewel het seizoen nog niet is begonnen in Italië zijn we er zeker van dat de Portugees ook in Turijn voor grote successen zal zorgen.

Cristiano Ronaldo breekt records

Want met zo’n grote naam in de gelederen scoor je als voetbalclub als gelijk een hoop pluspunten want een Juventus shirt met Ronaldo achterop straalt nog meer allure uit. Geen wonder dat ze in Turijn overuren draaien in de fabrieken. Zo werden er tijdens de eerste 24 uur na de aankondiging van Ronaldo’s overgang al 520 duizend shirts verkocht. Dan hebben we het over een half miljoen shirts die meer dan 100 euro per stuk kosten en dan spreken we nog niet eens over de kosten voor shirtbedrukking. Reken maar uit hoeveel dat in het laatje brengt. Natuurlijk moet een deel ook worden afgedragen aan shirtsponsor Adidas en andere belanghebbenden, maar er blijft uiteindelijk nog flink wat over voor de club. Daarmee werkt Ronaldo als een verkoopmachine voor de Turijnse club en dat is niet de eerste keer.

En dat is niet voor het eerst

Want wie het voetbal al een tijdje in de gaten houdt zal zich nog wel kunnen herinneren hoeveel gekte er in Madrid was toen Ronaldo’s komst daar werd aangekondigd. Duizenden mensen zaten in het Santiago Bernabéu om de Portugees daar te verwelkomen. En ook daar gingen de voetbalshirts als warme broodjes over de toonbank. Nog voor het verstrijken van het seizoen waren er in april van 2010 al een miljoen shirts (met nummer 9) van Ronaldo verkocht. Per tricot maakt Real toen een winst van zo’n 100 euro. Hoewel deze aantallen nu in Turijn zullen worden verpulverd, betekende de shirtverkoop van Ronaldo in 2009 een toenmalig record in Madrid. Bij andere Real-legendes zoals bijvoorbeeld Luis Figo, Zinédine Zidane en David Beckham werden veel minder shirts verkocht. Want Ronaldo breekt shirtverkoop-records, elke keer weer.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *