Kunstgras verwijderen van een voetbalveld? Lees hier waar je op moet letten

De laatste jaren is komt kunstgras en het gebruik daarvan op voetbalvelden steeds vaker in het nieuws. Vanwege regelgeving en de groeiende vraag naar echt gras om op te spelen zijn er dan ook steeds meer clubs die ervoor kiezen om het bestaande kunstgras bij de voetbalvereniging te verwijderen. Voor het verwijderen van kunstgras moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Het milieu is bijvoorbeeld erg belangrijk, dus moet er worden nagedacht over wat er met het oude kunstgras gaat gebeuren. In dit artikel lees je waar je nog meer op moet letten bij het verwijderen van kunstgras van een voetbalveld.

Voordat je begint

Voordat het kunstgras van het voetbalveld verwijderd kan worden moeten er een aantal verschillende zaken duidelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld van belang welk soort kunstgras er is gebruikt. Van welk materiaal is het kunstgras gemaakt en op welke manier is het aangelegd. Voor een kunstgrasveld wordt er altijd gebruik gemaakt van een onderlaag, zeker als het voor een voetbalveld wordt gebruikt. Het is dan ook belangrijk waar deze onderlaag van is gemaakt omdat die ook verwijderd moet worden voordat er een echt grasveld kan worden aangelegd. Voor deze vragen kun je gebruik maken van de diensten van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verwijdering van kunstgras.

Recycling

Nadat alle factoren duidelijk zijn die betrekking hebben op het kunstgras van het voetbalveld, kan worden begonnen met de verwijdering van het kunstgras. Dit betekent dat het materiaal dat op het kunstgras ligt zoals bijvoorbeeld rubberen korrels verwijderd moet worden, de kunstgrasmat zelf moet worden verwijderd en de onderlaag moet worden verwijderd. Al deze materialen kunnen in de meeste gevallen worden gerecycled. Zo kan het materiaal op een andere manier worden klaargemaakt voor hergebruik. Net als voor de aanleg en het verwijderen van kunstgras, zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in de recycling van materialen die afkomstig zijn bij de verwijdering van kunstgras. Het is dus belangrijk dat er wordt gekeken naar alle factoren die betrekking hebben op het kunstgras en hoe het kunstgras op een verantwoorde manier verwijderd kan worden en verwerkt.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *