Formule 1 Oostenrijk en vier andere adembenemende circuits

Wanneer de Formule 1 in Oostenrijk neerstrijkt, is het voor de liefhebber van een mooie omgeving de dag van zijn leven. Gelegen in de prachtige Alpen, is het uitzicht vanaf elke denkbare plek rondom het circuit adembenemend. De Red Bull Ring is niet het enige circuit met een mooie ligging. Wij nemen je mee langs de vijf mooiste locaties voor een Formule 1-race!

1. Red Bull Ring (Oostenrijk)

De Red Bull Ring wordt al jarenlang gebruikt door de Formule 1 in Oostenrijk. De Red Bull Ring, gelegen nabij het dorp Spielberg, ligt middenin de Oostenrijkse Alpen en is dus onder meer te herkennen aan de spectaculaire backdrop. In de zomer, wanneer de Grand Prix van Oostenrijk meestal wordt gereden, zijn de bergtoppen zelden besneeuwd. In de winter is dat wel het geval. Ieder jaar opnieuw reizen er dan ook tienduizenden wintersporters af naar de regio Steiermark voor een week(end)je sneeuwpret.

2. Circuit van Spa-Francorchamps (België)

Gelegen in de Belgische Ardennen, wordt ook het circuit van Spa-Francorchamps gekenmerkt door hoogteverschil. De Ardense heuvels zorgen voor prachtig uitzicht vanaf verschillende tribunes en staanplaatsen. Heb je tijdens een grand prix een plekje op de hoofdtribune, dan zit je in het dal van het heuvellandschap. Vanuit hier is het uitzicht op natuurlijke schoonheid wat minder, maar zit je wel met je neus bovenop het race geweld. Al met al heb je op het circuit van Spa-Francorchamps altijd een goede plek!

3. Circuit de Monaco (Monaco)

Tijdens de Grand Prix van Monaco is het voor de coureur niet altijd even leuk. De smalle bochtige baan zorgt ervoor dat er weinig inhaalmogelijkheden zijn en er nauwelijks de topsnelheid wordt bereikt. Toch is het voor de toeschouwer een prachtige race. Wanneer de Formule 1 in Oostenrijk of België neerstrijkt, is het met name de natuur die zorgt voor opengevallen monden. In Monaco is het de stadsbouw. De race leidt de coureurs door de sfeervolle straten van Monte-Carlo en langs dé jachthaven van Monaco. Een bijzonder en unieke omgeving voor een F1-race.

4. Baku City Circuit (Azerbeidzjan)

Net als in Monaco wordt er ook in Bakoe een stratencircuit gereden. Het circuit kan als het ware in twee gedeelten worden opgedeeld. Het nieuwe en het oude stadsdeel. Bakoe is enorm in ontwikkeling en groeit beetje bij beetje uit tot een wereldstad. Toch is het stuk door het oude stadsdeel het gedeelte dat het meest in het oog springt. De muren en torens van een oud kasteel vormen het gezicht van de GP van Azerbeidzjan. Een prachtige plek om de Formule 1 te bekijken.

5. Albert Park Circuit (Australië)

Het Albert Park Circuit in Melbourne is uniek in zijn soort. Omringd door talloze sportvelden, is de racebaan niet meer dan een alledaagse weg door een park. Wanneer de Formule 1 neerstrijkt in Australië wordt het omgebouwd tot een hoogstaand circuit. Maar wat maakt het Albert Park Circuit eigenlijk zo mooi? Heel simpel: de skyline van Melbourne. Vanuit het park kijk je niet uit op bergen zoals bij de Formule 1 Oostenrijk. Vanaf verschillende plaatsen langs het circuit zie je de bolides langsscheuren terwijl je tegelijkertijd geniet van een adembenemend uitzicht. De wolkenkrabbers op de achtergrond lijken haast op een stilleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *