sport beha

De 4 meest voorkomende fouten bij het kopen van een sport beha

Sporters kopen regelmatig een sport beha, maar lang niet iedereen is op de hoogte van de manier waarop je de juiste beha moet uitkiezen. Er komt namelijk van alles kijken bij het kopen van een nieuwe beha. Lees de tekst hieronder goed door als je wilt weten wat de 5 meest voorkomende fouten zijn bij het kopen van een sport beha.

Wat is een sport beha?

Een sport beha is niets meer dan een stevige beha die extra ondersteuning voor de borsten biedt. Je kunt uitgaan dat een sport beha vooral geschikt is voor sporters aangezien het materiaal goed kan ademen, de beha comfortabel zit en is voorzien van brede banden onderaan de beha. Ook zijn de bandjes van deze beha vrij breed en stevig in tegenstelling tot normale beha’s.

Fout 1: Een té strakke beha kopen

Pas op met het kopen van een sport beha die té strak zit. Bij een sport beha dient de onderkant van de beha namelijk zodanig strak te zitten zonder dat je huid gekneld raakt, wat het belangrijk maakt om voor enkele centimeter speling te zorgen. Strakke beha’s zorgen ook voor overmatig zweten, wat lastig kan zijn tijdens het sporten. Wil je een beha kopen in de juiste maat, zorg er dan voor dat je je borsten eerst laat opmeten en hou rekening met de soort sport die je uitoefent.

Fout 2: Niet kijken naar de cups en schouderbandjes

Vergeet niet dat het belangrijk is om naar de cups van de beha te kijken. Je borsten dienen de cups van de beha namelijk mooi op te vullen zonder dat er te veel ruimte overblijft en zonder dat de beha gaat kreukelen. Je kunt overigens bepalen of je gaat voor uitneembare cups of liever niet. Kijk verder ook naar de schouderbandjes van de beha. Kies voor verstelbare schouderbandjes met extra speling en bepaal in hoeverre je liever gaat voor dunne of dikke schouderbandjes.

Fout 3: De beugels vergeten

Let ook op de beugels van de beha als je een goede beha wilt aanschaffen. Het is namelijk essentieel dat de beugels netjes onder de borsten zitten zonder dat deze in je huid schuurt of snijdt. 

Fout 4: De beha niet eerst uitproberen

Het uitproberen van de beha is belangrijk als je de juiste keuze wilt maken. Pas je de beha niet voordat je gaat kopen, dan weet je niet zeker of de pasvorm correct is, of de beha comfortabel zit en of de cups goed opvullen. Pas de beha altijd waar mogelijk en beweeg intensief heen en weer om de beha uit te proberen.

Fout 5: De eerste de beste beha kopen

Je kunt tegenwoordig kiezen uit een ruim aanbod aan verschillende merken, soorten, maten, kleuren en materialen beha’s voor sporters. Dit maakt het slim om eerst een vergelijking te maken en om rekening te houden met je eigen persoonlijke voorkeuren. Experimenteer met verschillende stijlen tot je de ideale pasvorm vindt voor je lichaam.
Heb jij een grotere omvang? Ook voor een grote maten sport bh ben je bij ons aan het juiste adres!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *