Word weerbaarder door bokscoaching

Wanneer de spanning te veel wordt en je vaker onzeker voelt, kan dat een belemmering in je dagelijkse leven worden. Je zit niet lekker in je vel, hebt het idee dat anderen over je heen lopen en reageert daarom boos. Niet alleen je relaties maar ook je functioneren op het werk heeft er onder te leiden dat je jezelf minder weerbaar voelt.

Wat is weerbaarheid?

Je bent een weerbaar persoon als je gedrag, denken en voelen op dezelfde lijn liggen. Je neemt dan genoeg ruimte in voor jezelf, zorgt dat je gehoord wordt en voelt je sterk. Als je weerbaar bent, weet je wat je nodig hebt omdat je in contact staat met je gevoel en voel je je sterk genoeg om het leven aan te kunnen, ook de tegenslagen.

Weerbaar worden door vechtsport

Voel je je weerbaar dan lukt het je dus om op elk moment in balans te blijven. Mentaal en emotioneel in balans zijn oefen je door fysieke werkvormen zoals een boksen. Tijdens bokscoaching leer je voor jezelf opkomen, ontdek je waar je ruimte weggeeft en hoe je je balans weer terugvindt. Je leert beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt en daar naar te handelen.

Bokscoaching als weerbaarheidstraining

Daarom is bokscoaching een perfecte weerbaarheidstraining. Denken en doen lopen door elkaar heen, waardoor je lichaamsbewust wordt. Je krijgt oefeningen die je sterker maken, zowel lichamelijk als mentaal, die gaan immers hand in hand. Je traint je balans, zodat je letterlijk sterker staat, ook in het leven. In een weerbaarheidstraining zoals bokscoaching worden elementen uit het boksen en andere vechtsporten gebruikt, in combinatie met bekende psychologische methodieken. Bokscoaching gaat dan ook een stap verder dan alleen maar boksen: het gaat over reflecteren en jezelf ontwikkelen naar een hogere weerbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *