Wat zijn de verschillende soorten yoga?

Yoga is niet zomaar een simpele activiteit waarbij je een aantal willekeurige houdingen en rekoefeningen doet. Het is een zeer complexe vorm van training. Hoewel het niet een enorme hoeveelheid fysieke fitheid vereist, heeft het beoefenen van yoga zijn eigen moeilijkheden en voordelen op het gebied van flexibiliteit, spierkracht en mentale gezondheid. Er zijn veel yogastijlen die je voor verschillende doeleinden kunt proberen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de hatha yoga, ashtanga yoga, yin yoga, vinyasa yoga en yoga nidra.

Hatha yoga

Hatha yoga, wat discipline van kracht betekent in het Sanskriet, is een vorm van yoga die gericht is op het behouden en kanaliseren van je energie. Door de fysieke houdingen en lichte aerobe conditionering kun je je kracht, balans en flexibiliteit ontwikkelen. Het is eigenlijk een geweldige vorm van yoga voor mensen die ouder zijn, omdat de houdingen daadwerkelijk kunnen helpen het bewegingsbereik met betrekking tot je gewrichten te versterken en te behouden. Je kunt meer over deze en vele andere soorten yoga leren van organisaties zoals SEEK.

Yin yoga

Een andere geweldige vorm van yoga is de yin yoga. In yin yoga oefen je een reeks houdingen die vrij langzaam zijn en gebaseerd zijn op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Dit type yoga richt zich vooral op je ligamenten, botten, gewrichten, fascia en ander bindweefsel. Yoga is een geweldige manier om te ontspannen, je emoties in balans te brengen, je bloed te laten circuleren, je mentale focus te verbeteren en je een goede nachtrust te geven.

Yoga nidra

Yoga nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een vorm van yoga die zich zonder enige moeite richt op meditatie. Nidra yoga beoefent veel posities waarin je gaat liggen, waardoor je in wezen tegelijkertijd bewust slaapt en bewust bent. Als je veel stress hebt, is yoga nidra meestal een van de beste opties die je kunt nemen. Door deze yoga kun je jezelf helpen je geest leeg te maken en stress, angst en veel mentale spanningen te bestrijden.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een beetje het tegenovergestelde van yin yoga. Dat komt omdat ashtanga yoga bestaat uit bewegingen waarbij je veel snelle uitvoeringen en opeenvolgingen moet doen voor de houdingen. Het is eigenlijk best een beetje moeilijk omdat ashtanga yoga meer een atletische versie van hatha yoga is. Bij deze vorm van yoga ligt de focus op je energie en ademhaling. Dit kan je enorm kalmeren en tegelijkertijd je spierpijn verlichten. Houd er echter rekening mee dat dit de moeilijkste van alle soorten yoga is. Dat betekent dat je misschien wat meer inspanning moet leveren in termen van kracht en flexibiliteit.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een vorm van yoga waarbij je meerdere bewegingen maakt met één soort houding. Elke bewegingsovergang voor de houdingen die je in vinyasa yoga doet, is zeer naadloos en ontworpen om samen te werken met je ademhaling. Vinyasa yoga richt zich ook op het ontwikkelen van je spierkracht en flexibiliteit. De meeste houdingen die je hier zult doen, bestaan ​​uit complexe zijwaartse buigingen, wendingen, achterwaartse buigingen en andere rekoefeningen met behulp van je eigen lichaamsgewicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *