Wat dragen bij sporten in de winter Onze tips

Wat dragen bij sporten in de winter? Onze tips

De winter staat voor de deur en de sporten gaan door. Dit betekent dat het ook kouder zal zijn tijdens de trainingen en wedstrijden dan anders. Het is belangrijk om je goed warm te houden deze dagen en ook tijdens het sporten, maar wat ga je dan dragen? Wij hebben een aantal tips die je hieronder kunt lezen!

Kleed je in laagjes

Het dragen van de juiste laagjes is erg belangrijk. Laagjes houden je warmer en je lichaam wordt tijdens het lopen steeds warmer. Als je te warm gekleed bent, kun je al snel oververhit raken. Des te langer je sport, hoe belangrijker laagjes zijn. Het voordeel van laagjes, is dat je ze kunt uittrekken als je het te warm krijgt. Je hebt een basislaag, een tussenlaag en een buitenlaag.

Een basislaag is nodig om je warm te houden en het zorgt ervoor dat je beter presteert in het koude weer. De basislaag is een onderlaag en hier kunnen dus meer lagen over. Onder een basislaag verstaan we tops en shorts die strak zitten, zodat er nog iets overheen kan. Ook handschoenen en beanies zijn een belangrij element wat mensen vaak vergeten.

Wanneer het buiten nog kouder is, heb je nog een extra laagje nodig om je warmer aan te kleden. Bij een tussenlaag horen tops met lange mouwen, windjacks, bodywarmers en leggings. De tussenlaag kan daadwerkelijk als tussenlaag gebruikt worden, maar ook als bovenlaag. Het ligt aan de temperatuur wat jouw lichaam wil.

De buitenlaag is pas noodzakelijk wanneer het vriest buiten. Je hebt hiervoor dan een goed isolerende laag nodig. Dit zijn hardloop Jacks, capuchon, muts of hoofdbanden.

Sporten in de winter vergt dus wat voorbereiding. Als je naar buiten gaat om te sporten is het dus echt belangrijk de juiste kleding te dragen. Sportkleding voor heren en vrouwen verschillen daarin ook weer. Kijk dus goed wat je koopt.

Overige tips

De belangrijkste tips die wij konden delen waren de tips die hierboven staan over het kleding gebruik. Naast het kleding gebruik zijn er meer tips waardoor je jezelf warmer houdt in de winter tijdens het sporten. Een van e belangrijkste is om altijd eerst een warming up te doen. Een warming up zorgt ervoor dat je spieren opgewarmd worden en voorkomt dus sneller blessures. Met de warming up word je vast warm voor het sporten en hiermee kun je goed aanvoelen of de outfit en de laagjes die je aanhebt niet te warm zijn. Als dit wel het geval is, dan kun je een laagje uit doen voor het echte sporten begint.

Ook is het belangrijk, wanneer je gaat sporten in de winter, om ervoor te zorgen dat je reflecterende details op je buitenlaag hebt. In de winter is er minder daglicht en de reflecterende materialen zorgen ervoor dat je tijdens het buiten sporten goed zichtbaar bent.

Start en eindig je run bij een plek waar je gauw naar binnen kunt. Eindig bij huis of bij een plek waar je naar binnen komt en warme kleding aan kunt trekken. Je lichaamstemperatuur daalt snel wanneer je zweet opdroogt. Zorg er dus voor dat je dit snel doet.

Nu je al deze tips hebt voor het sporten in de winter, is het tijd om van start te gaan. Schaf laagjes aan voor het sporten in de kou en neem de overige tips mee wanneer je gaat sporten. Ook een aanrader zijn deze bamboe t shirts dames.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *