Spullen voor trailrunning

Trailrunning: welke spullen heb je allemaal nodig?

Ben je net begonnen met trailrunnen of ga je aan deze leuke sport beginnen? Je moet natuurlijk wel goede spullen hebben om de sport goed en veilig te kunnen beoefenen. We zullen op een rijtje zetten wat mensen zoal gebruiken tijdens het trailrunnen. Aan jou de keuze welke accessoires je wilt aanschaffen.

De juiste schoenen

Allereerst is het wel belangrijk om goede schoenen te hebben want daar kan je niet van buiten als je aan deze sport doet. Het is van belang om de juiste trailschoenen aan te schaffen. Je hebt verschillende schoenen met verschillende zolen. Je moet genoeg profiel hebben op de zool als je veel op oneffen terrein wilt gaan hardlopen. Je hebt te dan te maken met mul zand, rotsen, modderige stukken en oneffen terrein. Wil je trailschoenen voor dames op MudSweatTrailsStore.com kopen? Dat kan!

Wat gadgets die je vast goed kan gebruiken

Wat ook handig kan zijn: Gaiters. Dit zijn beschermhoezen die je over de schoenen draagt en die zorgen dat er geen opspattend water tegen je onderbenen spat. Ook houden ze kleine steentjes tegen die makkelijk onder het lopen in je schoenen kunnen geraken. Dan is er nog een handige gadget: een rugzak met drinkzak. Bedenk wel van tevoren hoeveel water je erin wilt doen. Je hebt verschillende maten tot en met een inhoud van twee liter.  In de rugzak kan je een extra setje kleding doen voor als je bijvoorbeeld de bergen in gaat. 

Dan hebben we nog loopstokken. In ons landje heb je die niet nodig maar als je naar andere landen gaat en de bergen in gaat dan is het wel handig want je kan met je handen en armen ook kracht zetten om een berg te beklimmen. Een EHBO-setje is ook een item wat belangrijk is om mee te nemen op je avonturen. Zorg dat er drukverband, pleisters, een warmtedeken en sporttape in zitten. Ook een fluitje kan je redden als je ergens terecht komt waar je niet zo makkelijk te vinden bent. 

Sportwatch voor de fanatiekelingen

Voor wie data wil verzamelen tijdens het lopen is een sportwatch wel een item wat het leuk kan maken. Een smartwatch met navigatie, hoogtemeters, kaarten en een kompas is het een fijne gadget. Je hebt ook sporthorloges die een extra lange batterijduur hebben en zelfs een stormalarm. Een dergelijk sporthorloge is wel aan de dure kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *