Champions League

Alles wat je moet weten over de Champions League

Ben jij een opkomende voetballiefhebber of ben jij benieuwd naar aanvullende informatie over de Champions League? Dan is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste informatie over de Champions League. Na het lezen weet je precies hoe deze competitie werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is de Champions League nu precies

De Champions League is het belangrijkste internationale toernooi voor voetbalclubs in Europa die wordt georganiseerd door de UEFA. De Champions League was vroeger ook wel de Europacup I waarbij het gaat om een kampioenschap tussen hoog eindigende ploegen in de nationale competitie. Kortom, het is te kwalificeren als een toernooi waar alleen de beste clubs uit de wereld aan mee kunnen doen. 

Als we kijken naar de opzet van het toernooi is het goed om te benoemen dat er twee onderdelen te onderscheiden zijn. Als eerst de groepsfase waarin vier teams tegen elkaar strijden. De twee beste teams gaan door en vervolgens kom je in de knock-out fase terecht van de achtste finale, kwartfinale, halve finale en de finale.

De topscorers in het toernooi

Als we kijken naar de topscorers van de Champions League is het goed om de top drie uit te lichten. Op nummer drie staat Robert Lewandowski met een totaal van 72 doelpunten waarvan 17 voor BvB en 55 voor FC Bayern München. Op de tweede plek staat Lionel Messi met een totaal van 119 doelpunten die allemaal voor FC Barcelona zijn gemaakt. En op nummer 1 staat Cristiano Ronaldo met een totaal van 134 doelpunten waarvan 15 voor Manchester United, 105 voor Real Madrid en 14 voor Juventus. 

Het snelste doelpunt ooit

Wist je dat het snelste doelpunt ooit in de Champions League door een Nederlander is gemaakt? Roy Makaay heeft op 7 maart 2007 binnen 10,12 seconde de 2-1 gemaakt tegen Real Madrid in het Allianz Arena. Een ongelofelijke prestatie wat in de voetbalhistorie bekend staat als het snelste doelpunt in het hoogst haalbare toernooi. Benieuwd naar het doelpunt? Op YouTube kun je veel filmpjes vinden van deze prachtige doelpunt. Let wel op, de video’s duren niet lang, want 10,12 seconde is enorm snel!

Benieuwd hoe jij je wedstrijden leuker kunt gaan beleven?

Het kijken van een wedstrijd in de Champions League is standaard al een hele leuke beleving. Echter, is er nog een mogelijkheid om de wedstrijden nog leuker te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen met je vrienden een wedstrijd te gaan bekijken van het hoogste niveau. Ook zou je in een casino kunnen gokken op wedstrijden. De online bookmakers bepalen quoteringen en vervolgens kan jij bepalen op welke wedstrijden je gokt. Online bookmakers bepalen verschillende quoteringen. Zo kan je op een hoop elementen in een wedstrijd gokken en dat maakt het erg leuk. Je kunt namelijk niet alleen inzetten op welk team er wint, maar ook op welke spelers er scoren wie de eerste corner krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *