Kunstgras vs. Gewoon gras

Sinds een aantal jaar zijn in de sportindustrie bij veel verenigingen de sportvelden van gewoon gras in kunstgras veranderd. Niet alleen bij grote, nationale sportclubs maar ook bij de amateurclubs zie je ze steeds meer. Het is bijna raar als je over geen kunstgras beschikt als sportclub. Wat is het verschil met gewoon gras? Zijn er voordelen? Wij hebben de twee naast elkaar gezet.

Uitstraling

Gewoon gras en kunstgras ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit maar hoe dichter je bij komt, hoe meer je het verschil ziet. Het grote verschil is natuurlijk dat gewoon gras veel onderhouden moet worden dan kunstgras. Voor gewoon gras moet een sportvereniging vrij veel onderhouden wil het een mooie uitstraling hebben en goed van kwaliteit zijn. Kunstgras heeft dat probleem niet, hoeveel het ook is gebruikt, het blijft altijd groen.

Gemeenten

Kunstgras is niet alleen geschikt voor op de sportclubs maar ook voor pannavelden in de buurt, kinderdagverblijven en bij speeltoestellen. Als het heeft geregend kan het water door het kunstgras snel weglopen en kunnen kinderen gelijk weer spelen. Hoewel er verschillende meningen zijn of in de gemeente op velden gewoon gras of kunstgras geplaatst moet worden, zal het opvallen als een sportclub geen kunstgras sportveld heeft. Ook de Cruyff Courten hebben een kunstgras pannaveld zodat de jong en oud daar altijd, in slecht of goed weer, de mogelijkheid hebben om te bewegen en niet tegengehouden worden door een slecht veld vol met modder of mos, wat je bij gewoon gras wel veel ziet.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *