Goede doelen

Goede doelen

Een voetbaldoel kopen kan een erg leuk idee zijn als je kinderen hebt. Het is een motivatie om lekker buiten te spelen en dat buiten spelen is iets dat erg belangrijk is voor kinderen. Veel in beweging zijn is iets waardoor kinderen motorische vaardigheden aan leren, maar ook iets waardoor ze beter kunnen gaan presteren op andere gebieden.

Wat voor doel

De vraag is dan wel wat voor doel je wil kopen. Er zijn allerlei mogelijkheden namelijk als het aan komt op de beschikbare doelen. Zo kan je er voor kiezen een makkelijk verplaatsbaar voetbaldoel te nemen, als je bijvoorbeeld wat weinig ruimte hebt in je tuin. Daarmee kan je dus de ruimte in je tuin makkelijk indelen als je hem even ergens anders voor nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld door een goal met wielen te kopen, zodat je hem makkelijk kan verrijden, of je neemt een doel dat erg licht is van gewicht, bijvoorbeeld van alumnium, zodat je hem makkelijk kan verplaatsen. Zo kan je dus op het ene moment gewoon zitten op je grasveldje en het andere moment er voetballen met je kinderen.

Nog meer opties

Maar hier houdt het natuurlijk nog niet op met de keuze. Je zou ook nog kunnen kiezen voor een geheel inklapbaar goal, wat dus makkelijk in een schuurtje kan worden opgeborgen. Dit is ideaal als je een kleine tuin hebt. Dan kan je dus gewoon je goal opbergen als je kinderen klaar zijn met spelen en vervolgens weer gewoon in je tuin gaan zitten. 

Bewegen is belangrijk

Je kinderen in beweging houden is erg belangrijk. Dit hoeft dan niet eens persé een sport te zijn, want geloof het of niet, je kan buiten een sport club, ook gewoon vrij bewegen. Je kinderen aan het buitenspelen krijgen is misschien wel de meest effectieve manier om ze in beweging te houden. Hoewel er zeker kinderen zijn die dat gewoon van zichzelf doen, zijn er ook kinderen die toch wat meer motivatie nodig hebben voor ze gaan bewegen, die anders toch op de bank blijven zitten en video games gaan spelen. Hoewel dat ook leuk kan zijn, is afwisseling belangrijk. Beweging is erg gezond, het kan bijvoorbeeld obesitas tegen gaan, verlaagt de kans op allerlei kwalen zoals diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker en is ook nog erg goed voor de mentale gezondheid en daarmee dus ook voor de prestaties van je kinderen op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *