De perfecte dames golf outfit uitzoeken

Begin je binnenkort met golfen? Dan is het natuurlijk wel handig om een golf outfit aan te schaffen. Op veel golf clubs zijn bepaalde kledingvoorschriften waar je aan moet voldoen. Daarnaast wil je natuurlijk ook fijn en comfortabel over de banen bewegen. Verder lees je hoe je tot de optimale outfit komt en waar deze outfit dus uit bestaat.

Golfclubs

Ten eerste en het belangrijkste zijn natuurlijk de golfclubs. Zonder golfclubs kan je niet spelen. Er lijkt geen verschil te zitten tussen de golfclubs van mannen en vrouwen, maar als je iets beter kijkt dan zie je dat die er wel zijn. Vaak zijn golfclubs voor vrouwen minder lang en is de grip en gewicht ook anders. Het gewicht van de clubs van mannen is vaak ook zwaarder, dit komt omdat mannen in veel gevallen meer kracht hebben. Op de websites online van verschillende partijen is in veel gevallen onderscheidt gemaakt tussen mannen en vrouwen golfclubs. Naast de golfclubs heb je natuurlijk ook ballen nodig. Als je net gaat beginnen, dan is het handig om niet al te dure ballen aan te schaffen, en vooral een grotere hoeveelheid kan fijn zijn. Als beginner is de kans op kwijtraken groter, daarom is het ook een tip om ballen aan te schaffen met felle kleuren in plaats van witte golfballen.

Golfkleding

Vrouwen dragen over het algemeen vaak een pantalon of een bermuda broek. Deze broeken zijn erg netjes en worden zeer gewaardeerd op de golf club. Ook kan je als vrouw ervoor kiezen om een rokje of een jurk te dragen. Dit mag zeker, als het maar niet aanstootgevend is. Voor het bovenlichaam is een polo eigenlijk het belangrijkste kledingstuk. Net als voor mannen dragen vrouwen op de golfbaan over het algemeen ook een polo. Verder is een bodywarmer of een regenjack ook toegestaan. Dames golfkleding is in veel gevallen goed te vergelijken met heren kleding. Over het algemeen wordt het gewaardeerd om niet al te felle kleuren te dragen. Algemeen is het belangrijkste dat iedereen netjes overkomt, dus komt niet in je trainingspak. Verder wordt ook aangeraden om handschoenen aan te schaffen. Een goede handschoen biedt meer grip en zal het niveau van je spel bevorderen. Er zijn veel mooie handschoenen te krijgen. Je hebt voor golfen maar één handschoen nodig. Dit ligt er natuurlijk aan of je linkshandig of rechtshandig bent. Voor beide mogelijkheden is aanbod.

Golfschoenen

Naast de kleding zijn de schoenen ook een essentieel onderdeel van de outfit. Goede golfschoenen zorgen voor een mooie outfit, en kunnen de prestatie beïnvloeden. Er is een groot aanbod golfschoenen voor dames te krijgen. Zo kan je veel verschillende kleuren, merken en soorten krijgen. Bij het kopen van nieuwe golfschoenen is het wel handig om te kijken naar de rest van de outfit. Hier geldt wederom dat het netjes moet zijn. Daarnaast kan je ook kiezen voor schoenen met spikes of met noppen. Golfschoenen met spikes zorgen voor meer stabiliteit en balans als je de bal wilt gaan slaan. Noppen zijn tegenwoordig populairder. Dit komt omdat je ze ook buiten de golfbaan kan gebruiken. Daarbij komt ook kijken dat schoenen met spikes, verkeerd gebruikt, kunnen zorgen voor beschadiging aan de baan. Verder is het ook goed om twee paar schoenen aan te schaffen. Eén paar voor de zomer en één paar voor de winter. De winterschoenen moeten warm zijn en het liefst ook waterdicht. Waterdichte schoenen zijn überhaupt fijn om te hebben op de golfbaan.

Golftas

Een golftas is erg belangrijk. Hier moeten je de verschillende clubs en golfballen in kwijt kunnen. Eigenlijk zijn er twee soorten golftassen. Zo heb je de draagtassen en de trolleytassen. Voor vrouwen wordt aangeraden om een trolleytas te nemen. Deze kan je makkelijk plaatsen op een trolley met twee tot vier wielen. Dit geeft je de mogelijkheid om de golfclubs makkelijk met je mee te laten rijden. Als je veel holes gaat spelen dan is dit zeker een aanrader. Helaas zijn trolleytassen vaak wel duurder dan draagtassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *