Dartborden

Een voetballer kan niet voetballen zonder een bal. Een basketbalteam kan niet spelen zonder basketbalnet. Een skiër kan niet skiën zonder ski’s. Een hardloper kan niet presteren zonder het juiste materiaal. En een darter kan niet presteren zonder de juiste dartpijlen en zonder het juiste dartbord. Bij de sport dart hebben enkele materialen/aspecten een grote invloed op het spel.

Allereerst spelen de dartpijlen een grote rol. Elke darter heeft bepaalde wensen omtrent zijn/haar dartpijlen. Het verschil tussen de verschillende dartpijlen zit onder andere in het gewicht, het formaat en het percentage tungsten in de dartpijl. Maar, niet alleen de dartpijl is beslissend voor een darter. Ook het dartbord is van groot belang voor een darter.

Bij de professionele darters zijn er bepaalde dartborden als standaard dartborden aangewezen. Bij de officiële BDO toernooien maakt men altijd gebruik van de zogeheten Winmau Blade 5. Dit dartbord kenmerkt zich dankzij het zogeheten Fifth Generation Wiring Technology. Deze benaming heeft betrekking op de bedrading op het dartbord.

Bedrading

Een belangrijk onderdeel van een dartbord is de bedrading. In de afgelopen jaren is de bedrading steeds dunner/kleiner geworden. Daardoor is de kans op een zogeheten bouncer verkleind. Een bouncer is een dartpijl die de bedrading op het dartbord raakt en daardoor op de grond valt. Een goed dartbord heeft een zo dun mogelijke bedrading.

Kleurgebruik

De meeste dartborden maken gebruik van hetzelfde soort kleurenschema. Toch zijn er, indien wenselijk, ook dartborden verkrijgbaar in ietwat afwijkende kleuren. Elke speler heeft echter andere gedachtes hierover. Bij de officiële TV toernooien speelt men echter altijd op dartborden met hetzelfde kleurenschema.

Geavanceerde dartborden

Voor de recreatieve spelers zijn er ook geavanceerde dartborden op de markt gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld elektrische dartborden; hierbij wordt je score direct opgeteld zodra een pijl het dartbord raakt.

Bij onze dartshop kunt u allerlei verschillende dartborden kopen. Maar, daarnaast leveren wij ook professioneel ophangsystemen en zogeheten Surrounds. Dat zijn de ringen die om een dartbord heen gehangen kunnen worden met daarop bijvoorbeeld sponsoring of de naam van een bekend darttoernooi.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *