10x Populairste sporten van Nederland

10x Populairste sporten van Nederland

Met ongeveer 25.000 sportverenigingen en ruim 5 miljoen Nederlanders die lid zijn van een of meerdere sportverenigingen zijn we echt een sportland. Welke sportbonden hebben de meeste leden, oftewel: wat zijn de populairste sporten van Nederland? Niet opgenomen: sporten die je zelf kunt beoefenen zonder lid te zijn van een vereniging. Met name hardlopen is zo’n sport, die je gerust kunt doen zonder lid te zijn van een sportvereniging.

Plaats 10 t/m 6 van populairste sporten van Nederland

  • Plaats 10: Volleybal
  • Plaats 9: Zwemmen
  • Plaats 8: Atletiek
  • Plaats 7: Paardrijden
  • Plaats 6: Hockey

Op plaats 5: Gymnastiek

Je zult misschien niet in eerste instantie denken aan Gymnastiek, maar de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft in Nederland ruim 300.000 leden. Er vallen veel verschillende sporten onder de KNGU, waaronder turnen, acrobatische gymnastiek, ritmische gymnastiek, peuter- en kleutergymnastiek, gymnastiek voor ouderen, streetdance, freerunning, groepsspringen, trampolinespringen en jazzdance. De bekendste leden van de KNGU zijn op dit moment Epke Zonderland, Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder, die alle drie bekend turner zijn.

Op plaats 4: Golfen

Op de vierde plaats van populairste sporten van Nederland staat golfen. Deze sport, met als sportbond de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (KNGF), heeft bijna 400.000 leden. Deze leden zijn verdeeld over ongeveer 300 golfverenigingen in Nederland. Bij een golfvereniging kun je recreatief of wedstrijdlid worden. Je kunt dan terrecht op een of meerdere golfbanen om heerlijk te golfen in de vrije natuur.

Op plaats 3: Sportvissen

Sportvisserij Nederland is de sportbond die de belangen van Nederlandse sportvissers behartigt. Bij Sportvisserij Nederland staan ruim 570.000 leden ingeschreven die lid zijn van een van de 9000 lokale hengelsportverenigingen die Nederland rijk is. Met een lidmaatschap van Sportvisserij Nederland ontvang je de zogenaamde VISpas, die jou het recht geven om te mogen vissen in een van de openbare viswateren die in een speciale lijst vermeld staan. Ook kun je via deze visverenigingen deelnemen aan wedstrijden en ontvang je het Visblad. Het blad met alles over vissen voor de sportvisser.

Op plaats 2: Tennis

De KNLTB, oftewel de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond is met ongeveer 600.000 leden de op een na grootste sportbond van Nederland. Ongeveer 1.700 verenigingen bieden jou de mogelijkheid om recreatief te tennissen of deel te nemen aan een tenniswedstrijd. De tennisbond organiseert daarnaast ook wedstrijden als de Davis Cup, Fed Cup, Hopman Cup en de Wheelchair Tennis Masters. Ook organiseert de KNLTB de Nederlandse Tennis Eredivisie.

Op plaats 1: Voetbal

Met stip op 1 in de lijst van grootste sporten van Nederland staat voetbal. De KNVB heeft in Nederland meer dan 1,2 miljoen leden. Deze 1,2 leden zijn lid van een van de 3.000! voetbalverenigingen die Nederland rijk is. Naast veldvoetbal vallen onder de KNVB ook zaalvoetbal, straatvoetbal, strandvoetbal, schoolvoetbal, 45+ voetbal en G-voetbal.

Altijd op pad met de juiste sportkleding en sportschoenen?

Welke van bovenstaande populairste sporten van Nederland je ook beoefent, met het juiste materiaal voorkom je blessures en presteer je het best. Die sportkleding en sportschoenen vind je natuurlijk online bij de online sportwinkel. Zorg er altijd voor dat je vooraf de sportwinkel ervaringen leest van andere sporters die jou voor gingen. Zo weet je precies wanneer jouw sportkleding of sportschoenen geleverd worden, en hoe goed het is geregeld wanneer er onverhoopt iets mis gaat. Hockeyhuis en Voetbalshop zijn twee goed beoordeelde online sportwinkels. Je leest de Hockeyhuis reviews en Voetbalshop ervaringen via Goedbeoordeeld.nl. Zo shop je jouw sportspullen veilig online.




Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *