Judopak kopen welke maat

Judopak kopen, welke maat is geschikt?

Van plan om te beginnen met Judo? Dan heb je natuurlijk een judopak nodig. In dit artikel leggen wij uit welke maat judopak voor jou geschikt is en wat de juiste lengte van de judoband is. Lees hieronder welke maat judopak voor jouw lichaamslengte de beste keuze is. Een judopak kopen is helemaal niet zo lastig met onderstaande tips.

Welke maat moet ik kiezen?

De juiste maat van een judopak is afhankelijk van je lichaamslengte. Bij de meeste judopakken is de juiste maat bepalen erg gemakkelijk. De juiste maat is vaak je lengte in centimeters. Dus is je lichaamslengte 188 centimeter? Dan is een maat 190 judopak het meest geschikt. Ook voor kinderen geldt dat de lichaamslengte de juist maat is. Is je kind 142 centimeter lang? Dan is een maat 140 geschikt. Bij de meeste judopakken is voor de juiste maat je lichaamslengte de belangrijkste indicatie.

Voor Adidas judopakken geldt deze regel niet. Hierbij wordt geadviseerd om 10 centimeter bij de lengte op te tellen voor de juiste maat. Dus bij een lichaamslengte van 178 centimeter is maat 180 het beste. De Adidas judopakken voor kinderen zijn voorzien van speciale stiksels in de pijpen en mouwen, waardoor het judopak met je kind meegroeit. De stiksels kun je namelijk verwijderen als het pak te strak begint te zitten. De maatvoering van Adidas judopakken die mee kunnen groeien heeft dus twee maten. Bijvoorbeeld maat: 150-160.

Katoen judopakken krimpen nog

Net een judopak van katoen gekocht en zit die nog een beetje ruim? De kans is groot dat het pak nog krimp bij de eerste 2-3 keer wassen. Katoen heeft als eigenschap flink te krimpen, waardoor deze judopakken bij de eerste keer passen vaak te groot lijken.

Welke lengte judoband?

De meeste judopakken worden geleverd zonder judoband. Als je een judoband wilt gaan kopen heb je de keuze uit verschillende lengtes. Doorgaans geldt de rekensom “maat van het pak + 100 cm”. Bijvoorbeeld: heb je een judopak maat 160? Dan moet je daarbij 100 centimeter optellen. De juiste maat band is in dit geval 260 centimeter.

De juiste lengte van de judoband is doorgaans afhankelijk van het maat judopak of de lichaamslengte. Ook heeft het te maken met je lichaamsbouw. Ben je smal? Dan kan je beter een maat kleiner nemen. Ben je juist breed? Kies dan een maat groter.

Alles wat je nodig hebt voor het beoefenen van Judo vind je in de webshop van Vechtsportwinkel.com. Neem snel een kijkje en bestel alle vechtsportartikelen die je nodig hebt!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *