Welke sportsupplementen zijn geschikt voor duursporters

Welke sportsupplementen zijn geschikt voor duursporters?

Als duursporter weet je als geen ander hoe belangrijk het is om fit te zijn en voldoende energie te hebben. Dit is essentieel om goed te presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Of je nou beginnende of ervaren duursporter bent, een van de manieren om gezond te leven en beter te presteren is door het gebruiken van schone sportsupplementen. Meer over sportsupplementen voor duursporters weten? Lees dan verder!

Waarom supplementen als duursporter?

Duursport is intensief. Je bent constant en voor een lange periode bezig. Je maakt hierbij vooral gebruik van je uithoudingsvermogen. Duursporters zijn vaak minimaal drie kwartier tot 1 uur bezig. Hierdoor verbruik je energie en mentale & fysieke kracht. 

Voor een goed herstel na alle intensiteit, en voor betere prestaties tijdens het sporten, is het aangeraden om als duursporter supplementen te nemen. Welke supplementen worden aangeraden, lees je hieronder.

Beste duursport supplementen

Als duursporter zou je voor veel verschillende supplementen kunnen kiezen. Er zijn namelijk verschillende supplementen die je prestaties verbeteren en je herstel bevorderen. Hieronder worden vijf goede sportsupplementen voor duursporters toegelicht. Onderstaande supplementen zijn op meerdere webshops beschikbaar. Vind je kwaliteit en gezondheid belangrijk, kies dan voor Muscle Concepts sportsupplementen.

  1. Vitamines: Bepaalde vitamines als supplement innemen is aangeraden. Zo zorgen vitamine C en D voor de ondersteuning van je botten en immuunsysteem. Ook vitamine B is belangrijk voor een normale energiehuishouding, koolhydraten naar energie omzetten, en je energieniveau ondersteunen.
  2. BCAA-aminozuren: Met BCAA’s herstel je beter na een training. Als duursporter heb je hier veel baat bij. Daarnaast geeft een BCAA-supplement je ook energie, wat handig is voor tijdens het sporten.
  3. Creatine: Als duursporter dien je kracht niet te onderschatten. Creatine zorgt ervoor dat je meer kracht voelt, en helpt ook bij het voorkomen dat je spieren afbreken. Hierdoor is creatine geschikt voor duursporters.
  4. Whey eiwitshakes: Met een eiwitshake supplement krijg je op een snelle manier eiwitten binnen. Dit is geschikt voor duursporters, omdat je spieren hierdoor beter herstellen en omdat je je spiermassa behoudt.
  5. Cafeïne: Door een cafeïne tablet in te nemen, krijg je meer focus en fysieke & mentale energie. Al deze voordelen zijn relevant voor duursporters. Dat maakt een cafeïne tablet een goed sportsupplement voor duursporters.

Heeft iedere duursporter supplementen nodig?

Doe je aan duursport, dan heb je in principe altijd wel baat bij het gebruiken van duursport supplementen. Natuurlijk is het nooit verplicht. Verder is het voor beginners soms ook beter om eerst te focussen op consistent gezond eten en trainen. Wanneer dat in orde is, is het een goed idee om als duursporter supplementen te gebruiken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben sportsupplementen voor duursporters voldoende belangrijke voordelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *