Wat heb je allemaal nodig voor het spelen van biljart

Wat heb je allemaal nodig voor het spelen van biljart?

Van plan om biljart te gaan spelen? Dan heb je natuurlijk het juiste materiaal nodig, maar wat heb je allemaal nodig om te beginnen met biljart? Wij hebben alle benodigdheden om biljart te spelen op een rijtje gezet.

Biljartkeu

Biljarten kan natuurlijk niet zonder een keu, oftewel de “stok”, waarmee de biljart ballen worden gestoten. Het geschikte type keu is afhankelijk van het type biljart dat je speelt. Speel je snooker, pool, driebanden of blackball? Voor elk type biljart is er een geschikte keu te vinden.

Opbergtas voor de keu

Een biljartkeu is gemaakt van hout, waardoor het belangrijk is om deze netjes op te bergen in een tas. Doe je dit niet? Dan kan de keu kromtrekken in de zon, door temperatuurschommelingen of door vocht. Een opbergtas is dan ook essentieel.

Krijtje

Het krijtje wordt gebruikt om de pomerans meer grip te geven. Zo kan je gemakkelijker stoten en is het mogelijk om de bal een effect mee te geven. Als je biljart gaat spelen is een krijtje essentieel. 

Ook is een speciale krijtjes houder enorm handig voor tijdens het biljarten. We zijn al snel geneigd om het krijtje op de rand te leggen, maar dit vertraagt het spel en is vaak vervelend voor de tegenstander. Een eigen krijthouder is dan ook een prima oplossing.

Biljarttafel

Als beginner is de kans groot dat je bij een vereniging gaat biljarten. Heb je de ruimte in huis? En zou je ook thuis willen biljarten met vrienden? Dan is een eigen biljarttafel natuurlijk ideaal. Een gloednieuwe biljarttafel is vrij prijzig, waardoor een tweedehands vaak de meest voordelige optie is.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *