orthodontist

Waarom naar een orthodontist gaan?

Waarom naar een geregistreerde orthodontist gaan?

 1. Orthodontisten zijn specialisten!

  Uw orthodontist is een expert, gespecialiseerd in de diagnose, preventie en behandeling van scheve tanden en asymmetrie in het gezicht

  Hoewel er overeenkomsten zijn tussen orthodontisten en tandartsen en ze allebei streven naar het verbeteren van uw algemene gebitsgezondheid, is het deze specialisatie die een orthodontist onderscheidt van een tandarts. Het is vergelijkbaar met het verschil tussen uw huisarts en een keel-, neus- en oorarts of een andere specialist.
  Om zich te specialiseren, volgen orthodontisten eerst een algemene tandheelkundige opleiding, gevolgd door een vierjarige voltijdse universitaire opleiding. Zij beperken hun praktijk ook tot orthodontische behandelingen om een constant hoog niveau van behandeling voor hun patiënten te garanderen.

  Slechts één orthodontist is speciaal opgeleid en is de meest gekwalificeerde en ervaren behandelaar die problemen met de uitlijning van het gebit en de kaak kan behandelen om ervoor te zorgen dat u of uw kind een gezonde en zelfverzekerde glimlach heeft.
 2. U bent uw glimlach

  Iemands glimlach is een van de eerste dingen die ons opvalt als we iemand begroeten. Het is hoe we elkaar herkennen en hoe we ons gedragen ten opzichte van elkaar. Vertrouwen op je glimlach kan je leven ten goede veranderen. Daarom is het zo belangrijk om een orthodontist te raadplegen om uw gezondste, meest aantrekkelijke glimlach te krijgen.
  Rechte tanden zijn makkelijker schoon te houden en zorgen voor gezonder tandvlees. Een egale glimlach verbetert je zelfvertrouwen.
 3. Medische voordelen

  Naast een verbeterd zelfvertrouwen heeft een orthodontische behandeling natuurlijk ook medische voordelen. Vanuit medisch oogpunt is een orthodontische behandeling bijvoorbeeld noodzakelijk voor patiënten met:
  slechte occlusie waardoor tanden en tandvlees beschadigd kunnen raken;
  vooruitstekende of slecht uitgelijnde tanden;
  spleten in de tandboog;
  gebrek aan ruimte in de kaak, wat leidt tot scheve tanden;
  spraak-, ademhalings- of kauwproblemen;
  onjuist gegroeide kaak (wat gevolgen kan hebben voor uw gezichtsprofiel).Een orthodontist kan ook helpen bij de diagnose en behandeling van obstructieve slaapapneu en kinderen met hardnekkige zuiggewoonten, zoals duimen of vingers zuigen.
 4. Van trendy tot onzichtbaar – ieder voor zich

  Tegenwoordig bieden orthodontisten niet alleen traditionele beugels en banden aan, maar ook modernere opties die zijn ontwikkeld om onopvallend en zo comfortabel mogelijk te zijn, zodat patiënten hun normale dagelijkse leven kunnen volgen zonder esthetische beperkingen.
  Moderne orthodontische behandelingen omvatten linguale beugels met interne beugels en transparante uitneembare beugels zoals die van ConfidentOrtho.
  Voor welke behandeling u ook kiest, alleen een orthodontist beschikt over de juiste opleiding, ervaring en het volledige scala aan behandelingsmogelijkheden, zodat u erop kunt vertrouwen dat u in de beste handen bent.
 5. Wanneer moet een kind naar een orthodontist?

  Wist je dat jonge kinderen met scheve tanden of een beetanomalie op de leeftijd van ongeveer 7 of 8 jaar door een orthodontist moeten worden gezien? Wist je ook dat je geen verwijzing nodig hebt voor een orthodontist?
  Als je ‘Nee’ hebt geantwoord, maak je dan geen zorgen; je bent niet de enige! De meeste ouders tasten in het duister als het gaat om het begrijpen van orthodontie. Een veel voorkomende misvatting is dat je pas met een orthodontische behandeling kunt beginnen als de overgang van melk- naar blijvende tanden heeft plaatsgevonden.
  Sommige orthodontische problemen zijn echter gemakkelijker te verhelpen bij jonge kinderen die nog in de groei zijn: dus lang voordat alle volwassen tanden doorkomen. Wachten tot de tienerjaren om naar een orthodontist te gaan, kan deze vroege problemen verergeren. Dat leidt tot meer gecompliceerde en ingrijpende behandelingen die anders vermeden hadden kunnen worden.

  Hoewel een vroege orthodontische behandeling niet voor alle kinderen noodzakelijk is, kan een orthodontist tussen de leeftijd van 7 en 10 jaar de stand van het gebit en de kaak van uw kind beoordelen en in een vroeg stadium bepalen of en wanneer ingrijpen wenselijk is.

  Orthodontisten zijn goed opgeleid om problemen bij kinderen al op jonge leeftijd te herkennen, zelfs problemen die nog niet volledig zichtbaar zijn. Zij kunnen deze in een vroeg stadium corrigeren en zo mogelijke problemen op lange termijn voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *