Personal trainer

Personal trainer opleidingen voor iedereen en ieder niveau

Als jij hebt gekeken naar de verschillende personal trainer opleidingen die er zijn, dan weet je dat er een vrij grote keuze is. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een opleiding volgt die erkend wordt. Doe je dat niet, dan is het niet altijd mogelijk om daar werk mee te vinden of klanten mee te werven. Daarnaast wil je er misschien ook in het buitenland mee aan te slag kunnen. Je kunt dan op zoek naar erkenningen van NL-Actief, EREPS, NASM of ACE om zeker te weten dat je goed zit. Ook dan zijn er nog voldoende mogelijkheden, maar er is een bepaalde volgorde die je het beste volgt. Lees hier verder over de verschillende personal trainer opleidingen die er zijn en hoe jij deze gebruikt voor een glansrijke carrière.

Personal trainer opleidingen om mee te beginnen

Veel personal trainers beginnen met de opleidingen Fitness Trainer A en Fitness Trainer B. Deze worden vaak gezien als de diploma’s die je minimaal moet hebben om bijvoorbeeld bij een sportschool aan het werk te gaan of om voor jezelf te beginnen. Beide cursussen bestaan uit een theorie en een praktijkgedeelte. Bij deze personal trainer opleidingen leer je over anatomie, over blessurepreventie, over correct lesgeven, over krachttraining en over voedingsleer. De Fitness Trainer B gaat hier verder op in en helpt je ook bij het plannen van je lessen, bij gedragsverandering en mindset coaching en je leert de energiebehoefte van je cliënt te berekenen. Je kunt daarna één op één coachen, zowel bij een sportschool als voor jezelf.

Verder leren

Fitness Trainer A en Fitness Trainer B zijn opleidingen op MBO niveau. Je kunt ook personal trainer opleidingen volgen op HBO niveau. Opleidingen die te maken hebben met gezondheid, voedingsleer en sport zijn dan een prima basis, maar je kunt dan ook verder gaan. Denk bijvoorbeeld aan een Personal Trainer Medical opleiding waarmee je leert hoe je mensen met blessures en gezondheidsproblemen beter kan helpen. Er is ook een HBO opleiding die zich richt op Voeding en Lifestyle waarmee je meer leert over gedragsverandering, gezond eten en het veranderen van de totale levensstijl van je cliënten. Je gaat dan al de kant van van een specialisatie op en je kunt je cliënten specifiekere diensten aanbieden.

Je verder specialiseren

Als laatste zijn er ook personal trainer opleidingen waarmee je jezelf nog verder kunt specialiseren. Misschien heb je zelf een interesse ergens in, zoals het trainen van mensen die moeten revalideren, van ouderen, van mensen met een voedselintolerantie of met een handicap. Vrouwen in de overgang hebben vaak problemen met hormonen waardoor gewichtsverlies niet wil lukken en bepaalde verlangens naar slecht eten worden veroorzaakt. Zijn dit niet de specialisaties die jou aanspreken? Neem dan eens een kijkje bij Overload Worldwide

Jij bepaalt je loopbaan

Met één of meerdere van deze personal trainer opleidingen ontwikkel je jezelf dus tot een personal trainer met een specifieke doelgroep en een specialisme. Je helpt je cliënten hun doelen te bereiken en hun leven te veranderen. Het is een dankbare baan die nooit zal vervelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *