voedingstips-voor-spiergroei

Dit zijn onze voedingstips voor snellere spiergroei

Als je aan bodybuilding doet, probeer je je lichaam een mooie spiermassa te laten ontwikkelen. Dit doe je door gewichtheffen, ook wel krachttraining genoemd. Vergis je niet, bodybuilding is een lifestyle. Als je echt serieus aan de spieropbouw wilt werken moet je dag en nacht, week in week uit, bezig zijn met trainen, slapen en eten. Ook buiten de fitnesszaal ben je dus een bodybuilder en zal je er veel voor over moeten hebben om een mooi gespierd lichaam te ontwikkelen. 

Het dieet vat je volgt en de rust die je je lichaam gunt zijn net zo belangrijk als het trainingsschema. Welk eten moet je vermijden om je resultaten te versnellen. 

Bodybuilding is anders dan andere krachtsporten. Het resultaat wat je behaald worden beoordeelt op het fysieke uiterlijk in plaats van op krachtinspanning. Bodybuilders streven naar een ultieme lichaamsbouw. Zij zoeken evenwicht in gespierde lichaamsbouw. 

De fases

Bodybuilders beginnen met een bulking-fase. Tijdens deze fase focussen bodybuilders zich op het opbouwen van de spiermassa. Zij doen dit door een calorie-en eiwitrijk dieet te combineren met intensieve krachttraining. Het doel is om zo veel mogelijk spiermassa op te bouwen. Na dit volgt de cutting-fase die zich richt op het verliezen van zoveel mogelijk vet. De spiermassa moet tijdens deze periode behouden blijven. 

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor de spieropbouw?

Zorg dat je eten onbewerkt is, laag in vet en hoog in eiwit moet zijn. 

  • Vlees, vis en gevogelte: varkenshaas, kipfilet, zalm, kabeljauw, biefstuk en gehakt.
  • Zuivel: kwark, magere melk, kaas en yoghurt.
  • Granen: brood, crackers, havermout en rijst.
  • Vruchten: sinaasappels, appels, bananen, druiven, peren, watermeloen, bessen en perziken.
  • Groenten: spinazie, asperges, courgette, bladgroenten, tomaten, sperziebonen, paprika en champignons.
  • Zaden en noten: kies alle ongezouten raw producten. Geen pinda’s.
  • Bonen en peulvruchten: kikkererwten, linzen, zwarte bonen en kidneybonen.
  • Oliën: lijnzaadolie, olijfolie en avocado-olie.

Ben je echt op zoek naar een goed voedingsschema voor bodybuilders, klik dan op de blauwe link. Hier vind je heel veel informatie over alle voedingsstoffen die aanbevolen worden. Je kan zelfs een menu vinden om je een idee te geven hoe een goed voedingsschema eruitziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *