De must-haves voor het thuis sporten

De must-haves voor het thuis sporten

Soms komt het even niet uit om naar de sportschool te gaan, of wil je gewoon lekker thuis sporten zodat je al het apparatuur in de sportschool niet hoeft te delen met mede sportievelingen. Dan is de oplossing meestal thuis sporten. Je home-gym hoeft in principe niet alle fitnessapparaten of fitness accessoires te bevatten die de sportschool ook heeft. Zelfs met een kleine “collectie” kom je al een eind waarmee je al heel wat oefeningen mee kunt doen. Hieronder een overzicht met belangrijke accessoires.

Gewichten

Er zijn verschillende soorten losse gewichten waar je verschillende handelingen mee kunt verrichten. De verschillende categorieën zijn kettlebells, dumbells en barbells. 

Een kettlebell wordt meestal voor High Intensive Interval Trainingen (ofwel HIIT) gebruikt waarbij je in een korte tijdsbestek met een hoge intensiteit traint. Deze manier van trainen is ideaal om je lichaam in een korte tijd in optimale conditie te krijgen. 

Dumbbells worden meestal gebruikt om oefeningen te verzwaren om zo je spieren te versterken en is meer gericht om spiermassa op te doen.

Een barbell is een lange staaf waarbij gewichten, ofwel schijven aan beide kanten geplaatst kunnen worden. De soorten gewichten zijn dus in principe afhankelijk van je trainingsdoel. Ga je voor krachttraining of voor een stevige conditietraining? 

Balansballen

Een balansbal is ideaal om thuis op je eigen gemak verschillende spiergroepen te trainen. Een balansbal kan gebruikt worden om je buikspieren en core te verstevigen, maar kan ook in combinatie met losse gewichten zoals een dumbbell om je beenspieren en armspieren te trainen. Een balansbal is te verkrijgen in verschillende formaten en hoogtes. 

Springtouwen

De springtouw is een van de meest multifunctionele fitness attribuut en is vooral te gebruiken om aan je conditie te werken. Met een springtouw is het mogelijk om thuis of buiten te trainen en het neemt weinig ruimte in beslag. 

Steps

Met steps is het mogelijk om verschillende spiergroepen te trainen, waaronder je beenspieren en bilspieren. Een step kan vooral gebruikt worden voor een cardio workout. Om je cardio oefening iets zwaarder te maken kun je zelf met gewichten in je handen op de step en van de step af.

Fles water

En uiteraard is het enorm belangrijk om water te blijven drinken. Vooral tijdens het sporten verliezen we vocht door bijvoorbeeld te zweten en door een verhoogd lichaamstemperatuur. Vocht moet uiteraard wel weer bijgevuld worden. Vergeet daarom je fles water niet. Het is belangrijk om tussen de oefeningen door een paar slokjes water te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *