De beste weerstandsbanden; welke moet ik hebben?

Bij een goede weerstandsband gaat het niet alleen om de stevigheid of kwaliteit, maar een ander belangrijk punt is dat het moet passen bij jouw workout. Je wilt natuurlijk wel dat ze comfortabel zitten tijdens oefeningen en niet afzakken. Gezien het grote aanbod van vandaag de dag begrijpen wij dat je het moeilijk vindt om een goede keus te maken. Want waar kun je nou het perfecte paar vinden? En wélke band is nou perfect voor jou? Gelukkig dat je hier terecht bent gekomen, want speciaal voor jou hebben wij de beste banden uitgekozen en voor je beschreven. Dus wil jij extra uitdaging tijdens je trainingen door een resistance band aan te schaffen, maar wil je hier graag eerst wat meer informatie over? Lees dan gauw verder en misschien vind jij hier de perfecte band voor jouw oefeningen!

Welke resistance band heb je nodig?

Voordat je verder gaat lezen over de banden is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je precies met de band wilt trainen. Wat voor oefeningen wil je doen en wat wil jij met gebruik van de band bereiken? Zoals je dus misschien al gezien hebt zijn er zoveel verschillende soorten resistance bands en tegenwoordig dient ieder van die banden een ander doel. Eigenlijk kun je zeggen dat er 4 hoofdcategorieën zijn. Er zijn bijvoorbeeld fitness banden die geschikt zijn voor krachttraining, banden die specifiek gebruikt worden voor het trainen van de bovenbenen, banden die alleen gebruikt worden voor warming-ups én er zijn weerstandsbanden die speciaal voor revalidatie te gebruiken zijn. 

Verschillend materiaal voor verschillende workouts

De weerstandsbanden van elastisch katoen en latex, waar ook handvatten aan bevestigd zijn worden gebruikt voor krachttraining. Deze worden meestal niet individueel verkocht, maar alleen als set. Eigenlijk is dit alleen maar fijn, want dan heb je wel gelijk meerdere banden met allemaal een verschillende weerstand. Zo kun je voor elke oefening of training een band van een bepaald niveau gebruiken. Ook zijn er de multifunctionele loop bands. Deze zijn gemaakt van rubber/latex en zijn plat. Deze zijn multifunctioneel, omdat je ze niet alleen kunt gebruiken voor krachttraining, maar ook bij revalidatie of als hulpmiddel bij zware pull-ups. Deze zijn wel vaak los te verkrijgen, maar je kunt ze ook in sets kopen zodat je toch weer de verschillende weerstandniveaus hebt. Verder zijn er ook de mini banden. Deze zijn speciaal voor het trainen van de bovenbenen. Het materiaal is meestal van stof en soms van latex. Deze banden zijn extra kort en wat breder. Omdat deze banden dus voor de bovenbenen zijn, dus voor de billen, heupen en dijen is het fijn als deze comfortabel zitten en tijdens oefeningen niet oprollen. En last but not least: de dynabands! Deze zijn ook gemaakt van latex/rubber en worden gebruikt om de spieren te stretchen, omdat ze wat lichter zijn. Denk hierbij aan warming-ups of cooling-downs, revalidatie of zelfs tijdens yoga/pilates. 

De beste weerstandsbanden

Wij hebben voor jou naar de prijs/kwaliteit en comfort gekeken en op basis hiervan de beste banden voor je geselecteerd! Lees gauw verder!

SISTON weerstandsbanden (handvat)
Deze set van 5 verschillende weerstanden zijn extra stevig. Ook is het fijn dat je een lichtere band zwaarder kunt maken door er meerdere te gebruiken tijdens je training. Misschien ben je zo sterk dat je ze allemaal tegelijk kunt gebruiken voor een extra zware training! Ben je een beginnende sporter? Dan is dit setje perfect voor jou, omdat de lichtste bang bij Sistion begint bij 2,2kg weerstand. Bij de set krijg je tevens ook een workout gids met uitleg zodat je wat informatie hebt over met welke band je kunt beginnen! 

SWILIX weerstandsbanden (handvat)
Ook deze banden komen in een set van 5, zijn extra stevig door dubbelwandig latex en bieden ook extra weerstand. De lichtste band begint pas bij 4,5kg en daarom is deze set ook wat meer geschikt voor de ervaren sporter. Bij deze zit is ook een workout gids inbegrepen. 

ATX powerbands (loop bands)
Zoals eerder beschreven zijn loop bands multifunctioneel en gemaakt van latex. Heb je een blessure? Dan kun je deze band gebruiken bij je revalidatie. Wil je krachttrainingen uitvoeren of misschien je mobiliteit verbeteren? Dan zijn deze banden ook zeer geschikt voor jou! Dit merk biedt ze banden in 8 verschillende weerstandsniveaus aan, maar worden helaas niet per set verkocht. Dit betekent dat je ze dus per stuk moet kopen en het is ook goed om te weten dat de prijs varieert per band! Hoe zwaarder de band, hoe duurder. Ook liggen de prijzen bij dit merk iets hoger, omdat de banden zijn gemaakt van pure latex rubber. Dit maakt ze extra duurzaam, dus het is de investering  zeker waard!

TUNTURI powerbands (loop bands)
Ook deze banden zijn multifunctioneel én van pure latex rubber. Wel verkoopt Tunturi maar 5 verschillende weerstanden en zijn ze helaas ook niet per set te koop. De prijs ligt ietsjes hoger dan de ATX banden, maar er zit niet echt een verschil tussen deze twee merken, want beide zijn va superieure kwaliteit. Daarom is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. 

Bovenbenen 
Voor de bovenbenen zijn de mini bands nodig en hieronder hebben wij de beste voor jou geselecteerd! Het is zo dat ervaring ons heeft geleerd dat de rubber mini bands vaak snel verslijten, dus hebben wij hieronder de stoffen banden voor jou uitgekozen. De stoffen banden zijn wat dikker en bieden daardoor wat meer weerstand én ze rollen niet op tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Een voordeel wat de rubberen banden dan weer wel hebben is de prijs. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper dan de stoffen banden. 

LIFEMAXX Hip Bands
De banden van dit merk zijn er in stof én latex. De banden zijn extra breed, dus dan heb je ook extra draagcomfort tijdens het uitvoeren van je oefeningen. De binnenzijde van de band is voorzien van een antislip wat ervoor zorgt dat de band niet oprolt tijdens je training. Ze worden verkocht in sets en uit onze ervaring is gebleken dat de banden van Lifemaxx erg lang meegaan. 

ATHLETICS OFFICIAL weerstandsbanden
Vind je weerstandsbanden er saai uitzien? Dan móet je die van Athletics Official aanschaffen! Deze banden hebben de goede kwaliteit van Lifemaxx Hip Bands, maar dan met een leuk printjes! Ook zijn de banden van Athletics Offical allemaal even lang. Dit betekent dat wanneer jij extra weerstand nodig hebt tijdens een oefening je de banden samen kunt gebruiken om het wat zwaarder te maken. Zijn de printjes toch een beetje too much voor je? Dan kun je de banden ook aanschaffen in de kleuren zwart en grijs! 

Body Works Dyna Band
Zoek je banden van sterke kwaliteit die je kunt gebruiken voor stretchoefeningen of misschien voor revalidatie? Dan zijn deze banden perfect voor jou. Ze worden verkocht in 4 verschillende weerstandniveaus en lengtes. Zelfs als je een ervaren sporter bent is het nodig om je spieren te stretchen tijdens warming-ups of cooling-downs, dus zijn deze banden altijd handig om te hebben! 

Weerstand van de band; hoe ver kun je gaan?

De sterkste banden zijn gemaakt van latex rubber. Dit is niet alleen goed voor de duurzaamheid, maar het zorgt er ook voor dat de banden tijdens je oefeningen beter blijven zitten en niet oprollen. De banden zijn er in verschillende maten en kleuren. De kleur van de banden geeft het weerstandsniveau aan, maar je kunt ook op de lengte letten, want hoe korter de band, hoe meer weerstand! 

Voordelen van trainen met weerstandsbanden

Het is natuurlijk niet zomaar dat deze weerstandsbanden zo populair zijn geworden! Er zijn namelijk zoveel voordelen! Hieronder hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet:

  1. Compact que formaat. Je kunt ze thuis makkelijk opbergen én je kunt je overal mee naartoe nemen. 
  2. Ze zijn goedkoper dan traditionele dumbbells.
  3. Je belast je spieren niet te veel, zoals je met dumbbells wel doet. Je bouw langzaamaan weerstand op door de elasticiteit van de banden. 
  4. Met dumbbells kun je maar op één bepaalde manier of richting trainen, maar met een band zijn er eindeloos mogelijkheden. 
  5. Je kunt de oefeningen die je vaak doet soms wat zwaarder maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld squats! 

Jouw work-out start met sterke weerstandsbanden

Bestel nu jouw weerstandsbanden via Fitnesselastiek.com en train overal waar je wilt, hoe zwaar je wilt! De weerstandsbanden zijn los verkrijgbaar in verschillende sterktes, of je kunt direct een complete weerstandsbanden set bestellen.

Bij Fitnesselastiek.com ben je verzekerd van een goede service, alle betaalmogelijkheden en een snelle levering van al onze producten. Om de kwaliteit van onze weerstandsbanden te garanderen zijn ze uitgebreid getest door verschillende fanatieke sporters.

Klaar om te bestellen? Bekijk dan alle weerstandsbanden in de shop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *